Lamsbout

met honing-rozemarijnsaus

Lamsbout met honing-rozemarijnsaus

Bereidingsinstructie

Voorbereidings 8-10 min.
Ovenbereiding ca. 30 min.
Bereidingsvideo

Meesterstuk van 2-3 pers.

 1. Verwarm de oven voor op 160° Celsius op ovenstand boven- en onderwarmte. Haal het vlees uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met de kruidenmelange uit het bijgevoegde zakje. Kruiden naar wens te gebruiken.

 2. Verhit een scheutje (olijf)olie in de pan en schroei het Meesterstuk rondom dicht totdat deze mooi bruin van kleur is. Voeg een klontje (room) boter toe. Neem het Meesterstuk uit de pan en leg deze op het grillrooster in het aluminium bakje. Giet het braadvocht uit de pan over het vlees.

 3. Haal de vleesthermometer uit het plastic zakje en prik deze in het dikste deel van het Meesterstuk tot in de kern van het vlees. Plaats het geheel in het midden van de voorverwarmde oven. Na ca. 30 minuten springt het gekleurde staafje uit de vleesthermometer omhoog. Uw Meesterstuk is dan gaar. (Houd rekening met ca. 9-10 minuten bereidingstijd per 100 gram product).

 4. Neem het Meesterstuk uit de oven en laat deze ongeveer 3 minuten rusten. Verwarm ondertussen de culinaire saus. Verwijder de deksel en de folie van het sauskommetje en verwarm de saus vervolgens ca. 60 seconden op 300-400 Watt. Roer hierna de saus met een lepeltje even voorzichtig door.

 5. Verwijder de vleesthermometer uit het Meesterstuk en verwijder het net door deze door te knippen of door te snijden. Snijd het vlees met een scherp mes in mooie dunne plakken.

 6. Presenteer de plakken dakpansgewijs op een schaal en giet de warme saus over of naast het vlees. Garneer het geheel af met de geschaafde amandelen. 

Meesterstuk van 4-5 pers.

 1. Verwarm de oven voor op 160° Celsius op ovenstand boven- en onder warmte. Haal het vlees uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met de kruidenmelange uit het bijgevoegde zakje. Kruiden naar wens te gebruiken.

 2. Verhit een scheutje (olijf)olie in de pan en schroei het Meesterstuk rondom dicht totdat deze mooi bruin van kleur is. Voeg een klontje (room) boter toe. Neem het Meesterstuk uit de pan en leg deze op het grillrooster in het aluminium bakje. Giet het braadvocht uit de pan over het vlees.

 3. Haal de vleesthermometer uit het plastic zakje en prik deze in het dikste deel van het Meesterstuk tot in de kern van het vlees. Plaats het geheel in het midden van de voorverwarmde oven. Na ca. 50 minuten springt het gekleurde staafje uit de vleesthermometer omhoog. Uw Meesterstuk is dan gaar. (Houd rekening met ca. 7-8 minuten bereidingstijd per 100 gram product).

 4. Neem het Meesterstuk uit de oven en laat deze ongeveer 3 minuten rusten. Verwarm ondertussen de Culinaire saus. Verwijder de deksel en de folie van het sauskommetje en verwarm de saus vervolgens ca. 120 seconden op 300-400 Watt. Roer hierna de saus met een lepeltje even voorzichtig door.

 5. Verwijder de vleesthermometer uit het Meesterstuk. Snijd het vlees met een scherp mes in mooie dunne plakken.

 6. Presenteer de plakken dakpansgewijs op een schaal en giet de warme saus over of naast het vlees. Garneer het geheel af met de geschaafde amandelen. 

Lamsbout met voorjaarsgroenten, gnocchi en mint

Ingrediënten:
-1 Meesterstuk Lamsbout 4-5 personen
-200 gram doperwten vers, schoon gewicht
-200 gram tuinbonen vers, schoon gewicht
-1 bosje radijs
-1 bosje mint
-1 pakje gnocchi’s
U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de gnocchi’s zelf te maken maar kies dan altijd voor aardappel gnocchi’s. Leuk om te doen maar vergt veel tijd.

Bereidingswijze:

 1. Voor het bereiden van het Meesterstuk Lamsbout volg de bovenstaande bereidingsinstructie.

 2. Kook de gnocchi’s in ruim water met wat zout en olie. Indien de gnocchi’s boven komen drijven zijn ze gaar. Schep ze uit de pan en laat ze drogen op een keukendoek. Bak ze daarna goudbruin in een koekenpan.

 3. Blancheer de doperwten en tuinbonen. Doe ze vervolgens in een pannetje samen met de in partjes gesneden radijs en een klontje boter. Maak het geheel warm.

 4. Serveer en dresseer het geheel af met enkele mintblaadjes en de honing-rozemarijnsaus.

Eet smakelijk!

Wijnsuggestie:

Spaanse Rioja

Bij de Meesterstuk Lamsbout is de Spaanse Rioja wijn een goede aanrader. Met tonen van zwarte bessen, vanille, toffee en hazelnoot, zeer rijk van smaak. Bijvoorbeeld een “Bodegas Valdemar” of “Medrano Irazú”.

Bijgerecht suggestie:

gewokte peultjes, bosui en dragon
gebakken rijst
pompoenpuree

Eet smakelijk!

Lamsbout op Spaanse manier

Lamsbout met ratatouille en gebakken krielaardappeltjes

Een Meesterstuk = alles in 1 pakket!

In de Meesterstuk verpakking vind je alle attributen die je nodig hebt om jouw eigen Meesterstuk met succes te bereiden; Culinair stuk vlees, culinaire saus, kruidenmelange, geschaafde amandelen, vleesthermometer, ovenschaal met grillrooster en een bereidingsinstructie. Er is een verpakking voor 2-3 of 4-5 personen.

Een totaalpakket voor een heerlijk en eenvoudig diner thuis. Maak iedere dag bijzonder!