Rosbief met groenten van Hollandse bodem, geitenkaas en walnoten

Bereidingsinstructie

 

 

  1. Voor het bereiden van het Meesterstuk Rosbief; volg de bereidingsinstructie of kijk naar de bereidingsvideo.

  2. Snijd alle groenten in dezelfde maat en houd de rode bieten apart.

  3. Verhit vervolgens 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de groenten (met uitzondering van de rode bieten) toe.

  4. Bak het geheel goud bruin en blus af met de witte wijn en kippenbouillon.

  5. Voeg daarna peper en zout toe en kook door tot de helft van het vocht verdampt is.In de tussentijd bakt u ook de rode bieten op dezelfde manier zoals hierboven omschreven. Schep daarna de groenten in een mooie schaal en voeg als laatste de rode bieten toe.

  6. Schik het geheel met de walnoten en geitenkaas. Voeg eventueel zout en peper toe.

  7. Serveer en dresseer de rodewijnsaus op of naast het vlees.