Bereidingsinstructie
-
Voor het bereiden van het Meesterstuk Rosbief; volg de bereidingsinstructie of kijk naar de bereidingsvideo.
-
Schil de asperges en snijdt de onderkant eraf. Blancheer de asperges beetgaar en koel ze terug in ijskoud water.
-
Verdeel de Lardo per 3 plakjes op een snijplank of werkbank. Rol per 3 asperges de Lardo eromheen en leg de pakketjes in een ovenschaal.
-
Als alle pakketjes klaar zijn, licht peper en eventueel zout toevoegen (ligt aan het zoutgehalte van het spek) en smeer ze vervolgens in met een klein beetje olie. Maak ze warm in de oven gedurende de laatste 10 minuten van de bereidingstijd van het Meesterstuk.
-
Was en rasp eventueel de Opperdoeze ronde (met schil zijn ze het lekkerst). Kook deze gaar net zoals gekookte aardappelen.
-
Giet ze af en roer er een klontje gezouten boter door.
-
Dresseer en serveer de rode wijnsaus op of naast het vlees.