Fricandeau met aardappel-prei schotel

Bereidingsinstructie

 

 

  1. Voor het bereiden van het Meesterstuk Fricandeau; volg de bereidingsinstructie of kijk naar de bereidingsvideo.

  2. Voor de kerrie kaassaus (de binding van de ovenschotel); verwarm 1/2 theelepel kerrie met een beetje olie (met een mooi woord: myoteren).

  3. Blus af met de kippenbouillon en voeg de room toe. Gebruik peper en zout naar smaak. Voeg als laatste de kaas toe, je ziet dat de saus nu gaat binden.

  4. Was de prei en snijd hem in ringen. Meng dit met de aardappelschijfjes en de kerrie kaassaus. Doe dit alles in een ingevet ovenschaaltje en leg daarop nog wat kaas en een klein beetje paneermeel (daar krijg je een lekker krokant laagje van).

  5. Gaar dit samen met de fricandeau in de oven. Als het vlees gaar is, is de ovenschotel ook klaar. Houd echter de ovenschotel wel goed in de gaten, niet iedere oven is hetzelfde.

  6. Serveer en dresseer de peperroomsaus op of naast het vlees.