Beenham met gepofte bospeen en gevulde uien

Bereidingsinstructie

 

 

  1. Voor het bereiden van het Meesterstuk Beenham; volg de bereidingsinstructie of kijk naar de bereidingsvideo.

  2. Laat de linzen 1 nacht wellen in water.

  3. Verwarm de oven voor op 160 graden, leg de 2 uien onder of midden in de oven en laat ze een uurtje poffen. Schil intussen de bospeen, maak deze schoon en verdeel ze in 2 porties.

  4. Knip 2 stukjes bakpapier van ca. 30 bij 30 cm. Voeg per portie wat zout, peper, boter en kerrie toe. Vouw de pakketjes dicht en gaar ze een half uur in de oven, waarna ze kunnen worden opgediend.

  5. Kook de linzen in de kippenbouillon met een klontje boter en evt naar wens wat zout, totdat je ze kapot kunt knijpen tussen duim en wijsvinger. Dan zijn ze gaar.

  6. Giet ze nu af. Neem de gepofte uien uit de oven. Snijdt met een scherp kartelmes een klein stukje van de onderkant en een groot gedeelte van de bovenkant af.

  7. Druk het gegaarde gedeelte uit de ui. Snijdt dit in blokes en vermeng het met de gegaarde linzen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

  8. Verwarm het nog even en stop het vervolgens terug in de gepofte ui. Plaats terug in de oven. Zodra het voldoende warm is kan het hele gerecht worden opgediend.

  9. Serveer en dresseer de honing-mosterdsaus op of naast het vlees.