Bereidingsinstructie
Voorbereiding 8-10 min.
Ovenbereiding ca. 30 min.
Bereidingsvideo
Meesterstuk van 2-3 pers.
-
Verwarm de oven voor op 160° Celsius op ovenstand boven- en onderwarmte. Haal het vlees uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met de kruidenmelange uit het bijgevoegde zakje. Kruiden naar wens te gebruiken.
-
Verhit een scheutje (olijf)olie in de pan en schroei het Meesterstuk rondom dicht totdat deze mooi bruin van kleur is. Voeg een klontje (room) boter toe. Neem het Meesterstuk uit de pan en leg deze op het grillrooster in het aluminium bakje. Giet het braadvocht uit de pan over het vlees.
-
Haal de vleesthermometer uit het plastic zakje en prik deze in het dikste deel van het Meesterstuk tot in de kern van het vlees. Plaats het geheel in het midden van de voorverwarmde oven. Na ca. 30 minuten springt het gekleurde staafje uit de vleesthermometer omhoog. Uw Meesterstuk is dan gaar. (Houd rekening met ca. 9-10 minuten bereidingstijd per 100 gram product).
-
Neem het Meesterstuk uit de oven en laat deze ongeveer 3 minuten rusten. Verwarm ondertussen de culinaire saus. Verwijder de deksel en de folie van het sauskommetje en verwarm de saus vervolgens ca. 60 seconden op 300-400 Watt. Roer hierna de saus met een lepeltje even voorzichtig door.
-
Verwijder de vleesthermometer uit het Meesterstuk en snijd het vlees met een scherp mes in mooie dunne plakken.
-
Presenteer de plakken dakpansgewijs op een schaal en giet de warme saus over of naast het vlees. Garneer het geheel af met de geschaafde amandelen.
Meesterstuk van 4-5 pers.
-
Verwarm de oven voor op 160° Celsius op ovenstand boven- en onder warmte. Haal het vlees uit de verpakking, verwijder het takje rozemarijn en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met de kruidenmelange uit het bijgevoegde zakje. Laat het speklaagje ongekruid. Kruiden naar wens te gebruiken.
-
Verhit een scheutje (olijf)olie in de pan en schroei het Meesterstuk rondom dicht totdat deze mooi bruin van kleur is, te beginnen aan de kant van het speklaagje. Voeg een klontje (room) boter toe. Neem het Meesterstuk uit de pan en leg deze op het grillrooster in het aluminium bakje met het speklaagje naar boven. Giet het braadvocht uit de pan over het vlees.
-
Haal de vleesthermometer uit het plastic zakje en prik deze in het dikste deel van het Meesterstuk tot in de kern van het vlees. Plaats het geheel in het midden van de voorverwarmde oven.
Na ca. 60 minuten springt het gekleurde staafje uit de vleesthermometer omhoog. Uw Meesterstuk is dan gaar. (Houd rekening met ca. 9-10 minuten bereidingstijd per 100 gram product). -
Neem het Meesterstuk uit de oven en laat deze ongeveer 3 minuten rusten. Verwarm ondertussen de Culinaire saus. Verwijder de deksel en de folie van het sauskommetje en verwarm de saus vervolgens ca. 120 seconden op 300-400 Watt. Roer hierna de saus met een lepeltje even voorzichtig door.
-
Verwijder de vleesthermometer uit het Meesterstuk en snijd het vlees met een scherp mes in mooie dunne plakken.
-
Presenteer de plakken dakpansgewijs op een schaal en giet de warme saus over of naast het vlees. Garneer het geheel af met de geschaafde amandelen.